Kategorija: Novosti, Zdravlje
Datum objave: 16. 04. 2023.

Kolagen je protein koji je ključan sastojak vezivnog tkiva u našem tijelu. On se nalazi u koži, kostima, hrskavici, ligamentima i tetivama. Kolagen ima važnu ulogu u održavanju elastičnosti i čvrstoće    

Kolagen se sastoji od aminokiselina koje su povezane u lancu. U tijelu postoji više vrsta kolagena, no najčešći su tip I, II i III. Tip I kolagena se nalazi u koži, kostima i tetivama, tip II u hrskavici, a tip III u krvnim žilama i unutarnjim organima.

Kolagen se obično proizvodi prirodno u tijelu, no njegova proizvodnja može opadati s godinama, što može dovesti do gubitka elastičnosti i čvrstoće kože, smanjenja gustoće kostiju i slabljenja hrskavice. Osim toga, vanjski čimbenici poput UV zraka, zagađenja i pušenja također mogu utjecati na količinu kolagena u tijelu.

Kako bi se očuvala razina kolagena u tijelu, preporučuje se unos hrane bogate aminokiselinama koje su ključne za sintezu kolagena, poput proline i glicina. Osim toga, postoje i dodaci prehrani koji sadrže kolagen, čiji je cilj povećati količinu kolagena u tijelu.

Calivita RiseUp kolagen je dodatak prehrani koji sadrži kolagen hidrolizat, vitamin C i ekstrakt sjemenki grožđa. Ovaj proizvod namijenjen je održavanju zdravlja vezivnog tkiva u tijelu, poput kože, kostiju i hrskavice.

Kolagen hidrolizat u RiseUp proizvodu dobiven je iz goveđe kože, a zahvaljujući hidrolizi, razbijeni su u manje molekule, što omogućuje bolju apsorpciju u tijelu. Vitamin C prisutan u proizvodu pomaže u sintezi kolagena u tijelu te ima antioksidativna svojstva, dok ekstrakt sjemenki grožđa također ima antioksidativno djelovanje i pomaže u očuvanju zdravlja krvnih žila.

Korištenje dodatka RiseUp kolagena može pomoći u održavanju elastičnosti i čvrstoće kože, gustoće kostiju te u očuvanju zdravlja hrskavice. Osim toga, proizvod može pomoći u smanjenju bolova u zglobovima, poboljšanju kvalitete kose i noktiju te u općenitom očuvanju zdravlja vezivnog tkiva.

U svakom slučaju, kolagen ima važnu ulogu u održavanju zdravlja vezivnog tkiva u tijelu, te je njegova adekvatna količina ključna za zdravlje kostiju, kože i hrskavice.

Moglo bi vas zanimati:

  Novosti i akcije - Sve