Vaša privatnost nam je važna. Želimo da se kod nas osjećate sigurno te postupamo u skladu s tim i zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novoj europskoj Općoj uredbi o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naziv i kontakt podaci voditelja obrade

Za obradu osobnih podataka kupaca Calivita Interantional odgovornost snosi:

Calfit d.o.o.

Bednjanska 8A

10000 ZAGREB

Telefon: +385 1 6112234

e-mail: calfit@calivita.com

Kao kupac ili korisnik naših usluga imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava.

Za osnovne informacije ili brze ispravke možete kontaktirati našu Službu za korisnike telefonom ili e-poštom. Za sva druga pitanja ili zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte naše koordinatore zaštite podataka na adresi:  calfit@calivita.com

Svrhe i pravna osnova obrade podataka

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora te isključivo za vlastiti marketing i ostvarenje drugih legitimnih interesa za poboljšanje našeg poslovanja, kao i radi poštivanja naših pravnih obveza. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe..

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

Vaše osobne podatke pohranjujemo u našoj centralnoj bazi kada postavite neki upit, zatražite ponudu ili sklopite ugovor  (kupnja, online narudžba, online korisnički profil, ugovor o djelu kada želite postati suradnik itd.) u našem webshopu ili Calfit trgovini. Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, radi se o sljedećim podacima:

• Ime i prezime

• Adresa

• OIB

• Adresa e-pošte

• Broj telefona / faksa

• Roba / usluga

Ove podatke obrađujemo u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama, dostave naručenih proizvoda i ispunjenja ostalih Vaših zahtjeva. Podaci se također obrađuju na temelju naših legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu. Podaci su dostupni samo onim djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla (osobi koja je zaprimila narudžbu te proizvode treba spakirati i tiskati Vaše dostavne podatke, te kuriru GLS dostavne službe, kako bi Vam proizvodi bili dostavljeni, odnosno ukoliko ste naš registrirani član, osobi koja Vam dostavlja časopis 4 puta godišnje, te Vam šalje mail s trenutnim promocijama i ponudama na koje imate zakonsko pravo koje imaju samo i isključivo registrirani članovi).

Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i adresa, kako bismo Vas mogli identificirati. Za izdavanje ponude u svrhu prednarudžbe proizvoda, kao i za izdavanje R1 računa obrtnicima i nositeljima samostalne djelatnosti, potreban nam je OIB. Kod kupnji u webshopu potrebni su dodatno adresa e-pošte za potvrdu narudžbe, adresa dostave za isporuku narudžbe, te broj mobitela kako biste dobili SMS potvrde o narudžbi i iznosa narudžbe, odnosno o terminu isporuke, te kako bi vas kurir mogao kontaktirati, odnosno Vi kurira, ukoliko trenutno niste na adresi naznačenoj za dostavu.)

Svi navedeni podaci prikupljaju se kao nužni te bez njih nije moguće sklapanje i ispunjenje ugovora i izvršenje Vaših zahtjeva.

Centralna baza kupaca dostupna je po potrebi zaposlenicima u trgovini Calfit d.o.o. i korisničkoj podršci, odnosno administratoru ove stranice, kako bismo Vam pružili gore navedene usluge i podršku. Ovisno o ugovorima i uslugama i drugi prikupljeni podaci (npr. dodatni kontakt podaci, Vaši upiti, reklamacije i sl.) mogu biti dostupni zaposlenicima u trgovini Calfit d.o.o. i korisničkoj podršci.

Vođenje baze podataka Calivita International kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa Calivita International za poboljšanje efikasnosti poslovanja i kvalitete usluge, a uz to nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti osobnih podataka vezano za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i Vaše interese, jer kroz razmjenu i dostupnost podataka u našoj trgovini i webshopu, omogućili smo Vam:

• Reklamaciju i povrat u trgovini Calfit d.o.o. u sklopu uvjeta prodaje

• Zamjenu robe u sklopu jamstva u našoj trgovini (ukoliko je to krivica Calfit d.o.o.)

• Razne načine plaćanja u našoj trgovini Calfit d.o.o.

• Korisnička podrška Calfit d.o.o. stoji Vam na raspolaganju za sve upite i reklamacije, kao i za informacije i savjete u sklopu radnog vremena trgovine.

Multi-vitamini.com webshop je Calivita partner, te kao takav ne radi prodaju naručenih proizvoda za sebe, već to radi isključivo za Calfit d.o.o. Zagreb, koji proizvode pakira i distribuira, te vrši naplatu i izdaje fiskalni račun.

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama u našem webshopu (stranica na kojoj se upravo nalazite dok čitate ovaj tekst) nije moguće (svu naplatu vrši samo i isključivo Calfit d.o.o. čiji smo partner), dok se svako plaćanje u trgovini Calfit d.o.o. odvija isključivo u sustavima pod tehničkom i pravnom odgovornošću i sigurnosnom zaštitom podataka.

Kako bi ostvarili svoja potraživanja prema bankama (izdavateljima kartica), nakon uspješno izvedene transakcije, od platne  platforme sukladno ugovorima, Calfit trgovina može dobiti sljedeće podatke: ime i prezime posjednika kartice, vrstu kreditne kartice (Maestro, Visa, itd.), oznaku izdavatelja kartice (banke) preko koje se izvršila transakcija, broj rata za autoriziranu transakciju, maskirani broj kartice s kojom je izvršeno plaćanje, oznaku pripada li kartica izdavatelju kartice preko kojeg se obavljala autorizacija i broj autorizacije.

Dostava proizvoda naručenih u webshopu

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, prosljeđujemo našem partneru za logistiku kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki. Poslovni partner za logistiku i dostavu je GLS.

Kolačići i web analitika

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo za poboljšanje kvalitete i sadržaja ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Detaljne informacije o uporabi kolačića na našem web mjestu možete pronaći na susjednoj kartici  "Kolačići - Cookies", koja je sastavni dio ovih Uvjeta korištenja.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. Sukladno ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti (“Privacy Shield”) programu suradnje između Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je:

Google LLC, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA

Više informacija o “Privacy Shield” programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu podataka: http://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnosti

NAPOMENA: Ovo se odnosi samo na osobe koje pristupe stranici putem nekog oglasa na koji naiđu online. Ne odnosi se na posjetitelje koji na stranicu dolaze direktno na način da upišu adresu u status bar web preglednika, ili na stranicu dođu nakon pretrage redovnim putem, ili imaju u svom web pregledniku spremljen link na ovu stranicu.

Registracija i otvaranje profila na Multi-vitamini.com web mjestu

Za registraciju su potrebni sljedeći osobni podaci: ime i prezime, adresa e-pošte i lozinka. Vlasnik profila može, ako želi, unijeti često korištene adrese za dostavu. Ovi podaci (osim lozinke) i povijest narudžbi u Vašem profilu, dostupni su administratoru webshopa i Calfit trgovini. Podatke koristimo isključivo u svrhu obrade narudžbi koje napravite s Vašim profilom.

Vaš multi-vitamini.com profil dostupan je putem interneta samo nakon prijave s točnim prijavnim podacima, stoga Vam preporučujemo da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke.

Izravni marketing

Izravni marketing je oblik informiranja i oglašavanja kojim se obraćamo direktno našem kupcu raznim kanalima, npr. poštom ili e-poštom, kao i potencijalnom kupcu koji je prethodno iskazao interes za naše proizvode ili usluge.  Multi-vitamini.com web domena Vam neće slati nikakve reklamne materijale, kao ni bilo kakve oglase niti će Vam slati ikakav bezrazložan e-mail. Koristimo se isključivo kontakt podacima koje smo prikupili od naših kupaca u sklopu ranije suradnje ili koje ste nam kao registrirani članovi  sami dali kako biste dobivali naše promotivne materijale.

Ovisno o tome o kojem kanalu izravnog marketinga se radi, obradu Vaših podataka temeljimo ili na Vašoj privoli ili na našem legitimnom poslovnom interesu, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu.

 U sklopu izravnog marketinga, informacije Vam šaljemo u sljedeće svrhe i sljedećim kanalima:

• Svim našim registriranim članovima i korisnicima  šaljemo informacije poštom ili e-poštom u obliku newslettera ili tiskanog časopisa koji izlazi 4 puta godišnje. Slanje Calivita International newslettera temelji se na našem legitimnom interesu obavještavanja članova i korisnika  o novostima vezanim za naše ponude i proizvode.

• Redovan časopis i newsletter dobivate uz Vašu privolu, jer ste  na listi primatelja kao naš registrirani član ili  kupac,  te tako dobivate informacije o proizvodima koji trenutno nisu u ponudi, sezonskim cijenama, budućim akcijama i sl., kako biste putem newslettera na jednostavan način i pravovremeno dobili te informacije. U bilo kojem trenutku možete povući privolu za obradu Vaših osobnih podataka u ovu svrhu, odnosno, otkazati Calivita časopis na načine opisane u nastavku.

Osim u svrhe izravnog marketinga, svim našim registriranim članovima i korisnicima po potrebi šaljemo obavijesti e-poštom u obliku newslettera o važnim promjenama u našem poslovanju (npr. izmjenama u cijenama ili uvjetima poslovanja). Slanje važnih informacija pomaže ispunjavanju naših zakonskih i/ili ugovornih obveza prema našim kupcima i korisnicima te se obrada njihovih osobnih podataka (ime, prezime, adresa e-pošte kupaca i korisnika) temelji na našem legitimnom interesu da ih na odgovarajući način obavijestimo o važnim promjenama u našem poslovanju koje ih se mogu ticati.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših podataka za pojedini ili sve kanale našeg izravnog marketinga, kao i za slanje obavijesti  važnih informacija.

Prigovor se može istaknuti na način opisan niže u <Pravo na prigovor> i <Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava>ili prema uputama koje ćete dobiti uz marketinške materijale.

Dodatno, prigovor na dobivanje određene vrste newslettera možete u svakom trenutku uputiti klikom na poveznicu za odjavu u bilo kojem newsletteru te vrste kojeg ste dobili od nas, kako bismo Vam omogućili izabrati koju vrstu informacija želite i dalje dobivati.

Primatelji osobnih podataka

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno ovrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:

• Dostavnoj službi, poštanskoj službi (podaci na paketu)

• Administratoru stranice u okviru podrške i održavanja softvera (vezano za ispravak podataka, brisanje podataka, dodavanje odnosno uklanjanje računa, ažuriranja Vaših podataka i sl.) – u ovom slučaju Calivita partner i ujedno vlasnik domene i stranice, odnosno Vaš distributor proizvoda

• Pružatelju usluge naplate (banka ovisno o odabranom modelu plaćanja sukladno zakonu)

• Calivita International BV i Calfit d.o.o.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni (Zakonski okvir) – stavke koje se ne odnose na Vas NE ČUVAMO.

Vaše podatke čuvamo dok postoji svrha za čuvanje i obradu:

• Ugovorna dokumentacija (knjigovodstvene isprave): 11 godina (propisi o računovodstvu) – za članove koji ostvaruju honorar zbog distribucije proizvoda

• Rezervacije i informativne ponude: 6 mjeseci (za slučaj naknadnih upita)

• Osobni podaci registriranih članova: do prestanka članstva

• Osobni podaci korisničkog profila: do gašenja / zatvaranja profila

• Upiti u sklopu korisničke podrške: 3 godine (za slučaj ponovljenih upita i reklamacija )

Izuzev slučajeva za koje je to drugačije naznačeno, razdoblje čuvanja počinje krajem kalendarske godine u kojoj je dana ponuda ili je kupoprodajni ugovor ispunjen.

Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja se proširuje na 10 godina sukladno poreznim propisima i u tom razdoblju je obrada tih podataka ograničena.

Ukoliko se isti podaci upotrebljavaju za više različitih svrha, čuvamo ih do isteka kasnijeg roka čuvanja; međutim, prestajemo ih upotrebljavati za druge svrhe za koje je (kraći) rok čuvanja istekao. Nakon isteka razdoblja čuvanja podataka, Vaši podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju (a anonimizirani podaci se mogu zadržati) ili se brišu / uništavaju na siguran način

Vezano za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, osiguravamo Vam sljedeća prava:

• Pravo na pristup

• Pravo na ispravak

• Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)

• Pravo na ograničenje obrade

• Pravo na prenosivost podataka

• Prava na prigovor

Pravo na prigovor

Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor

• vezano za izravni marketing – Calfit d.o.o. neće dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga;

• vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – neće dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokaže da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva Calfit d.o.o.

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Izjava o kolačićima na susjednoj kartici je sastavni dio ove Izjave o zaštiti podataka i možete joj pristupiti putem poveznice "Kolačići - Cookies" koja se otvori na dnu stranice našeg web mjesta  kad mu prvi put pristupate ili pristupate iznova, ali nakon što ste obrisali kolačiće.

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bismo je uskladili sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. U slučaju značajnijih izmjena, poduzet ćemo odgovarajuće mjere da Vas pravovremeno i na primjeren način obavijestimo o svim takvim dopunama i izmjenama.

  Uvjeti - Sve