Metabolic balance

 - uspješan program za cjelovito jačanje metabolizma i reguliranje tjelesne težine

Napokon je i u Hrvatsku stigao matabolic balance!

Dr. Funfack, čuveni liječnik internist iz Munchena, s timom liječnika, prehrambenih stručnjaka, a naposlijetku i informatičara koji djeluju u Institutu za metabolic balance, razvio je jedinstveni program prehrane koji usklađuje biokemijska i metabolička svojstva tijela pojedinca s kemijom hrane. Program je rezultat dvadesetogodišnjeg istraživanja i provodi se u 50-tak zemalja svijeta, a od nedavno i u Hrvatskoj.

Što je metabolic balance®?

metabolic balance® je metabolički program za reguliranje tjelesne težine – razvili su ga liječnici i prehrambeni znanstvenici.

Uz pomoć ovog programa prilagodit ćete svoju dosadašnju prehranu zdravom, sasvim uravnoteženom i individualnom prehrambenom profilu koji je osmišljen za vas osobno. Podlogu čini vaš osobni plan prehrane koji se sastavlja na osnovi vaših trenutnih laboratorijskih vrijednosti i podataka o vašem zdravlju.

Vaš osobni plan vodi vas u 4 faze do uspjeha i daje vam mogućnost da
1. trajno riješite svoje osobne probleme s tjelesnom težinom.
2. preventivno i cjelovito unapređujete svoje zdravlje.

Kako djeluje metabolic balance®?

Vaš individualni plan prehrane dovodi vašu osobnu „tjelesnu kemiju“ u novu, metaboličku ravnotežu s „kemijom namirnica” koja odgovara isključivo vama. Ne hranite se samo svim zdravim i vama potrebnim nutrijentima i mineralima posve uobičajenih namirnica, već, štoviše, jedete samo one namirnice koje su potrebne vašem tijelu da bi reguliralo vaš iz ravnoteže izbačeni metabolizam. Vaš plan, dakle, uzima u obzir vašu osobnu, tjelesnu situaciju te se stoga odnosi isključivo na vas i vaše podatke.

Zašto metabolic balance® funkcionira®?

Vaš plan prehrane ima za cilj poduprijeti vaš zdravi metabolizam i regulirati vašu tjelesnu težinu. Da biste to postigli čim bolje i u vremenski preglednom razdoblju, prate vas isključivo za to obučeni i certificirani terapeuti.

Kako metabolic balance® postiže smanjenje tjelesne težine?

Pomoću vašeg osobnog plana prehrane stavljate svom tijelu na raspolaganje sve potrebne i zdrave hranjive tvari. Pri tome se namirnice biraju manje prema sadržaju kalorija, već prema izjednačenom dijelu masnoća, bjelančevina i ugljikohidrata. Na osnovi vaših osobnih podataka i vaših laboratorijskih vrijednosti preporučujemo vam namirnice koje sadrže one količine minerala i vitamina koje su potrebne vašem tijelu da bi opet postiglo uravnoteženi status hormona. Na taj način podupirete zdravi metabolizam i pospješujete uglavnom prirodno lučenje inzulina. Pomoću novih pravila za pripremanje i uzimanje namirnica oprezno i trajno regulirate svoju tjelesnu težinu i jačate svoj cjelokupni hormonski status.

Kakva zdravstvena poboljšanja postižem kroz metabolic balance®?

Trajna prilagodba tijela odgovarajućoj zdravoj i uravnoteženoj prehrani dugoročno spriječava, posebice u kombinaciji s primjerenim kretanjem, poznate civilizacijske bolesti. Ponovno uspostavljanje prirodne prehrambene ravnoteže djeluje na ponovno uspostavljanje vaše prirodne tjelesne ravnoteže.
Istovremeno pospješujete svoju vitalnost i koncentraciju i time postižete višu razinu cjelokupne energije. Bolje spavate, vaša tjelesna i psihička snaga raste – osjećate se općenito zdraviji, vitalniji i svježiji te tako i djelujete. Jer pomoću metabolic balance® razgrađujete tjelesnu masnoću ali štedite mišićno i vezivno tkivo, to znači da vaša koža ostaje zategnuta i glatka.

Kada bih se svakako trebao/la uključiti u program metabolic balance®?

Za vas je uključivanje u program povoljno i korisno

  • ukoliko tražite trajno rješenje za svoju tjelesnu težinu i konačno se odlučite na zdravo mršavljenje
  • ukoliko već postoje zdravstvene tegobe vezane uz prekomjernu tjelesnu težinu odnosno neispravnu prehranu. To mogu biti, primjerice, bolesti poput dijabetesa II, reume, kronične migrene, smetnji  kod metabolizma masnoća, visoki krvni tlak i mnoge druge
  • ukoliko želite biti puni energije, snage i vitalnosti, bez razlike u kojoj ste starosnoj dobi
  • ukoliko se želite udebljati, odnosno ovaj program mogu koristiti osobe koje imaju bilo koje zdravstvene tegobe bilo da žele smršaviti, ostati na istoj težini ili se udebljati
  • ovaj program mogu koristiti i zdrave osobe kao preventivu
  • ovaj program ne mogu koristiti trudnice i dojilje i osobe sa jačim oštećenjem jetre ili bubrega.


Program za svakog klijenta u svijetu izrađuje se direktno u njemačkom metabolic balance institutu i odobren je osobno od dr. W.Funfacka.

Za sada je u Hrvatskoj svega 9 certificiranih metabolic balance terapeuta među kojima smo i mi pa nam se slobodno možete obratiti za sva pitanja, nejasnoće ili izradu metabolic balance plana na 091 526 99 50 ili putem kontakt forme

Program ima ISO 9001 certifikat za kvalitetu. U svijetu se koristi i u okviru visokokvalitetnih fitness i wellness programa.