Kategorija: Novosti
Datum objave: 24. 11. 2017.

Alkalna i Ionizirana voda iz uređaja Aquarion

Alkalna voda – za otkiseljavanje organizma
U titan/platinastoj posudi odvija se proces ionizacije te dobivamo alkalnu i kiselu vodu. Alkalna voda ima 1 atom kisika i vodika (OH-), dok molekule kisele vode imaju jedan atom kisika i 3 atoma vodika (H3O+). Ovako ionizirana voda ima i posebna fizikalna svojstva.
Naime, molekule vode u prirodi nikada ne dolaze pojedinačno, već teže povezivanju tvoreći tzv. klastere.
U običnoj slavinskoj vodi nalazimo 12 – 18 molekula vode povezanih u klaster. Ovako organizirana voda
teško ulazi u stanicu, a posljedica toga je slabija hidratacija. Ionizirana alkalna voda ima 6 – 8 molekula
vode i naziva se mikroklaster voda ili mikrovoda. Ona ima 6 puta veću hidratacijsku sposobnost od obične
vode i izravno ulazi u stanicu kroz stanične pore (akvaporini). Alkalizirana voda utječe na održavanje optimalne
pH vrijednosti tjelesnih tekućina što je osnovni preduvjet očuvanja zdravlja stanica, tkiva i organa. Konzumacijom
ovakve vode povećava se sposobnost otapanja tvari, što se odražava na ubrzano uklanjanje otrova iz tijela,
a djelotvornost metabolizma višestruko je učinkovitija. Jedno od najznačajnijih postignuća pojačane sposobnosti otapanja je i utjecaj na čistoću i prohodnost krvnih žila, redovitija probava, poboljšanje krvotoka, pojačano uklanjanje kiselina (npr. mokraćna kiselina kod gihta) itd.

Ionizirana voda – za neutralizaciju slobodnih radikala
Voda iz Aquariona ima negativan oksido-redukcijski potencijal (-ORP) te se zbog toga još i naziva reducirana voda.
Negativan ORP označava da je otopina bogata elektronima, tj. oslikava sposobnost tekućine da neutralizira slobodne radikale, tj. ponaša se kao antioksidans.
Pozitivan ORP, s druge strane, znači da je otopina sklona oksidaciji (djeluje oksidacijski - krade elektrone). Najznačajnija razlika vode iz Aquariona i slavinske vode, kao i vode iz boce, je upravo u vrijednosti ORP-a. Slavinska i flaširana voda imaju pozitivan ORP (+200 mV i više) što znači da su siromašne elektronima pa ih nazivaju i mrtvom vodom.
Voda iz Aquariona ima negativan ORP (do -500 mV), što znači da je to reducirana voda bogata elektronima, a upravo je to glavna odlike izvorske žive vode. Pijenje reducirane, elektronima bogate vode, dobiva posebno na značaju danas, kada je većina hrane znatno oksidirana i djeluje kao kradljivac elektrona, te negativno utječe na kemijska svojstva tjelesnih tekućina. Suprotno tome, prehrana organski uzgojenom hranom i pijenje žive vode pozitivno utječe na stanično zdravlje i zdravlje organizma u cjelini.
Prvi su zdravstvenu vrijednost reducirane alkalne vode zamijetili u Japanu gdje se ona koristi od davne 1965. godine na preporuku njihova Ministarstva zdravlja, a danas je koriste mnoge svjetski poznate klinike, kao Mayo, zbog mnogobrojnih pozitivnih zdravstvenih učinaka.

Moglo bi vas zanimati:

  Novosti i akcije - Sve